Tysk romantikk, fransk sjarm, norsk stunt art og Mendelssohns Hebridene-ouverture live i Oslo


12. november 2019 kan vi oppleve – på direkten – et unikt samarbeid mellom billedkunstner Karin Køltzow, dirigent François Leleux og Det norske kammerorkester:


Med Felix Mendelssohn som midtpunkt og François Leleux som solooboist og dirigent blir 12. november en stor musikkaften i Universitetets Aula i Oslo. Utgangspunktet ligger så langt tilbake som 1829 i Skottland, da Felix Mendelssohn lot seg inspirere av akustikken i Fingal’s Cave på øya Staffa, og laget sin berømte Hebridene-ouverture.

François Leleux, dirigent i Aulaen den 12. november, har på sin side gjennom et flerårig samarbeid latt seg begeistre av Karin Køltzows billedkunst Rhythm in the musical drawing. Inspirert av samarbeidet har Kammerorkesteret invitert Køltzow til å tolke konsertens åpningsverk på direkten gjennom noen av hennes virkemidler – kull og fortynnet linolje.

I det øyeblikk dirigenten løfter taktstokken for Mendelssohns ouverture, starter Køltzow i sitt stunt-atelier på Universitetsplassen med direkte overføring til storskjerm i Aulaen –

Publikum får bivåne det hele. Karin Køltzow får et nytt kapittel i sin Rhythm in the musical drawing, og Kammerorkesteret får et nytt kapittel i sine originale konsertframføringer.


Program 19.11.2019, The Oslo-University Aula, kl 19

Felix Mendelssohn: Hebridene ouverture, op. 26

Igor Stravinskij: Pulcinella Suite

Felix Mendelssohn: Sanger uten ord for obo og strykere

Felix Mendelssohn: Symfoni nr. 4 ‘Den Italienske’ i A-dur, op. 90